Miksi hirsitalo on parempi?

Lähestulkoon kaikki omakotirakentaminen tapahtuu tänä päivänä hirrestä. Hirsi hylättiin vanhentuneena ja maalaismaisena rakennusmateriaalina 1960 -luvulla. 1960 – 80 -luvulla ei omakotitaloja hirrestä juuri tehty vaan suosittiin paljon tiilitaloja ja jonkin verran puutaloja. Vanha hyvä hirsirakentamisosaaminen oli kadota kokonaan. Vaikka Suomen metsät pullistelivat hyvälaatuista rakennushirsipuuta niin se käytettiin mieluummin sellunkeitossa.

1990 -luvulle tultaessa alettiin ymmärtää rakentamista paljon paremmin, kun 60 – 80 -luvun talot alkoivat sanan varsinaisessa merkityksessä homehtua ja olla sisäilmaongelmaisia. Keinotekoiset, ei hengittävät ja jopa vaaralliset materiaalit kuten asbesti ja muovi todettiin lopulta huonoiksi.

1990 -luvun jälkeen on tehty aina vain parempia ja kestävempiä hirsitaloja, jotka tarvitsevat vain vähän huoltoa sekä joiden elinikä saattaa olla hyvinkin pitkä jopa satoja vuosia. Nämä rakennukset pysyvät sisäilmaltaan tasaisen kuivina ja homeitiöllä tai kosteudella ei ole niihin pääsyä. Tämän päivän hirsirakennusten laatu, tasaisuus, puumateriaali ja pintakäsittely on huippuluokkaa. Eläköön hirsirakennus.

Lue lisää hirsirakentamisesta:

Salvos

Evesa-Talot

Ecoste