Lainojen kilpailuttaminen

Lainojen kilpailutukseen on netissä lukemattomia palveluita. Yleensä näissä palveluissa syötät lomakkeelle haluamasi lainasumman, laina-ajan ja joitakin perushenkilötietojasi. Hakemuksesi lähetetään useisiin eri lainapalveluihin, joista saat tarjouksen. Tarjouksia voi joko tippua yksittäin sähköpostiisi tai sitten vertailu voidaan näyttää verkkosivulla havainnollisessa taulukkomuodossa.

Lainojen kilpailuttaminen on äärimmäisen tärkeää, sillä jokainen luotonantaja on hieman erilainen; palvelumaksuissa on eroja, samoin muissa lainaehdoissa ja koroissa. Kilpailuttamalla voi säästää lainan lisäkuluissa todella paljon.

Laki säätelee korkomarkkinoita ja lainabisnestä. Tästä syystä lainantarjoajien ratkaisuissa ei ole aivan radikaaleja eroja; esimerkiksi alaikäisille ei lainaa myönnetä missään tilanteessa, ei myöskään maksuvaikeuksissa selvästi olevalle henkilölle. Suuria summia, vaikkapa remonttia, autoa tai matkakassaa varten kilpailutus kuitenkin kannattaa aina tehdä. Lainamäärän suuretessa kulut ja lisämaksut kohoavat suhteessa.

Kilpailuttamista ei kannata pelätä, sillä se ei saa sitoa käyttäjää mihinkään. Kilpailutuksen tekemisen tulee olla asiakkaalle maksutonta, eikä häntä saa pakottaa valitsemaan tarjousten joukosta yhtä. Kilpailutuksen voi hyvin tehdä ja päättää tämän jälkeen, ettei ota lainaa ollenkaan.

Lue lisää vippinyt.com