Kuinka selvitä lainahelvetistä?

Kuinka selvitä lainahelvetistä jos on ottanut lainoja ja luottoja enemmän, kuin mitä pystyyy omilla tuloillaan maksamaan järkevässä ajassa takaisin.

Lainahelvetin alku

Yleensä eleämäntilanne hyvä jopa euforinen. Ehkä uusi kumppani tai muu positiivinen vire elämässä. Hyvää flow ja kiva elämä kysyy rahaa. Tällöin alkaa ns. pienten luottojen lainojen otto. Ajatus on, että selvitetään nämä myöhemmin kun elämäntilanne tasaantuu. Ylimitoitetaan oma maksukyky. Lopuksi eleämäntilanne muuttuu tai velat ovat kestämättömän suuria ja lainahelvetti alkaa.

Isolla lainalla selvitään?

Oikein järkevä ajatus on tehdä niin sanottu yhdistelylaina. Yhdistetään useat pienet luotot yhdeksi isoksi luotoksi, jossa on matalempi korko ja pienempi kuukausimaksu. Tämä on tietty oikein järkevää. Mutta kun tilanteesta on nyt sitten selvitty niin rahankäyttöä ja elämää – etenkin sen kuluja – pitäisi muuttaa! Pystytkö siihen vai jatkuuko vääjäämätön meno edelleen? Koska jos liian holtiton rahankäyttö jatkuu edelleen olet sen jälkeen vielä isommissa vaikeuksissa.

Mitä tehdä kun tilanne on kestämätön?

Ota yhteys Takuusäätiöön tai oman kuntasi velkaneuvontaan. Siellä osataan auttaa sinua hyvin. He järkevöittävät ja neuvottelevat velkasaatavasi kohtuulliseksi.

Yksi vaihtoehto on henkilökohtainen konkurssi
ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Henkil%C3%B6kohtainen_konkurssi.
Käytännössä henkilökohtainen velkamääräsi kohtuullisestaan ja sinulle luodaan henkilökohtainen maksuohjelma esim. 5 vuotta. Tuona aikana maksat
velkaa takaisin, mutta et aivan kaikkea. Vain sellaisen summan kuukaudessa, että pystyt sen todellisuudessa maksamaan ja rahaa jää vielä elämiseenkin. Tämän maksuohjelman jälkeen olet taas taloudellisesti velaton.

Lisää lainoista

https://www.vippinyt.com